Będę tu pisać moje własne zmyślone opowiadanko...
Liczę na wasze komantarze i opinie o nim...
Uprzedzam, że nie należe do najlepszych pisarzy...
Ale Cigus mnie do pisania zmusił...
[ Dodano: 2006-12-14, 19:21 ]
Był piękny poranek. Przez okno dostawały się pojedyncze promyki słońca, które oświetlały twarz dziewczyny. Przeciągnęła się z uśmiechem i postanowiła wstać z łóżka, aby nie marnować tak cudnego dnia.
- Która to może być godzina ? - zapytała się sama siebie Heidi. - U... to już 10...
Szybkim i zdecydowanym ruchem dziewczyna wstała z łóżka i udała się w stronę łazienki.
Po wykonaniu porannych czynności, udała się na śniadanie. Na dole zastała mamę, która zawzięcie próbowała nakarmić młodszą 3 letnią siostrzyczkę.
- Cześć mamuś - przywitała się Heidi z mamą.
- Cześć Sabien - pocałowała siostrzyczkę w policzek.
- Ciesc, ciesc - odezwała się mała dziewczynka. - Piojdziemi na pacierek do palku ?
- Oczywiście, że pójdziemy - uśmiechnęła się promiennie Heidi - Tylko zjem śniadanie...
Po skończonym śniadaniu, dziewczyny udały się do pobliskiego placu zabaw w Dillingen.
Sabien pobiegła bawić się z innymi dziećmi w piaskownicy, a Heidi siedziała na ławce przyglądając się wszystkim do okoła. Zamknęła oczy by poczuć jak wiatr lekko muska jej twarz. Gdy otworzyła oczy ujrzała z daleka chłopaka. Wyróżniał się on z tłumu. Wysoki brunet innaczej patrzący na świat. Jego wzrok utkwił w Heidi... na co ta się lekko speszyła, spuszczając głowę i rumieniąc się. Nigdy nie rozmawiała normalnie z chłopakiem. Zawsze albo to się jej ręce pociły albo język utkwił w gardle. Postanowiła skupić się na spadających liściach z drzew gdy nagle....
_________________ Wo bist du jetzt ? Warum bist du nicht hier, bei mir ? =*
Heh kilka moich uwag ;)
1. Pisz troszkę dłuższe teksty bo ledwo zacząłem czytać a już skończyłem ;) Opowiadanko to się czytać powinno minimum 5 minut:)
2. Urwałaś w takim momencie że prawie nie ma treści.
3. Nazywaj bohaterów Polskimi imionami bo się łatwiej i przyjemniej czyta.
4. Nadaj jakiś tytuł inny opowiadaniu, bo jak kiedyś zaczniesz pisać anstepne to dziwnie będzie je nazywać Opowiadanie Ali$on 2.
Czekam na ciąg dalszy
_________________ Było minęło.. Jest jak jest, a co ma być to będzie ;)
Carpe diem ;)
nie musisz zmieniać imion ;) jak zacznieszisać nowe opowiadanie to wtedy inaczej nazwij bohaterów ;) bo tak głupio troszk ezmieniać imiona bohaterom w środku opowiadania
_________________ Było minęło.. Jest jak jest, a co ma być to będzie ;)
Carpe diem ;)